בדיקת antinuclear ab children לבת חמש עשרה

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

08/11/2016 | 11:01 | מאת: יהודה

בתי עשתה בדיקת דם שגרתית ללא בבעיות רפואיות כלל למעט נשירת שיער קלה בשבועות האחרונים .לפני כשנה עשתה החלקות שיער והשתמשה במייבש שיער ותכשירים לשיער . בבדיקת דם נמצא מדד של 1/80 . האם א' זה נכון לעשות לנערה בת חמש עשרה ששוקלת מעל 70 קג את הבדיקה הנ"ל שנראת מתאימה לילדים? מה משמעות התוצאה ? מה צריך לעשות ?

שלום יהודה, בדיקת ANA היא בדיקה לא ספציפית שחיובית במספר מחלות ראומטיות בילדים ובמבוגרים אך גם נמצאת בכ-15% מהאוכלוסייה הבריאה. אני מציע שתפנה לרופא שהמין את הבדיקה ותשאל אותו מהי האינדיקציה שבעטיה ביצע את הבדיקה. בברכה, ד"ר גיל אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים