סוכרת נעורים ודלקת פרקים

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

07/11/2016 | 16:22 | מאת: לאון

שלום. הבת שלי ,בת 16 וחולת סוכרת נעורים מזה 3 שנים. לאחרונה היא סובלת מתסמינים של דלקת פרקים ולפני מספר ימים התחילה לקבת טיפול בסטרואידים PREDNISONE. הטיפול נרשם ע"י ראומטולוג של קופת חולים. הטיפול גורם לעליית סוכר קיצוניות שלא מצליחים להוריד אותם ע"י מתן מנות מכבדות של אינסולין. אנחנו ממש בפאניקה ולא יודעים מה לעשות. מצד אחד היא לא יכולה ליישר את היד וצולעת ,מצד שני סוכר 400 בגלל הטיפול. מה אנחנו יכולים לעשות במצב כזה? תודה מראש על כל העזרה.

לאון שלום, במקרה כזה יש ליידע מיידית את הרופאים המטפלים (הראומטולוג והאנדוקרינולוג) לצורך התאמת תרופה חלופית לפרדניזון. בברכה, ד"ר גיל אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים