שגרון

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

26/03/2016 | 16:43 | מאת: יוני

היי רציתי לקבל הסבר על קדחת השגרון מה הסבירות לחלות לאדם מעל גיל 25 שלא מטפל בגלקת גרון סטרפטקוקית באנטיביוטיקה ועד כמה היא קשה בגיל זה ?

שלום יוני, דלקת שגרונית חדה או acute rheumatuc fever שכיחה ביותר בגילאים 5-15 שנים ולאחר מכן שכיחותה מתחילה לרדת באופן עקבי כך שבגיל 35 היא הופכת לנדירה ביותר. הסברה היא שזיהום מחיידק הסטרפטוקוק נדיר יותר בגילאים אלו. האבחנה והטיפול נעשים בדומה לנהוג בילדים. במידה וקיימת מעורבות לבבית נהוג לטפל בטיפול אנטיביוטי מניעתי לפחות עד גיל 40 ויש האומרים אף למשך כל החיים. בברכה, ד"ר גיל אמריליו ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים