עט הפסקת מטווריקסט

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

09/10/2015 | 13:07 | מאת: מיכל

ביתי בת 14 מאובחנת מגיל שנתיים בדלקת פרקים של כל המפרקים בגוף טופלה עד לפני חודשים במוטטריקסט בזריקות עם שיפור משמעותי רציתי לדעת אם אוכל לחסן אותה בחיסונים של כיתה ח דיפתריה שעלת וטטנוס ???

מיכל שלום, חולי מתוטרקסט יכולים וצריכים לקבל חיסונים מומתים (כולל שפעת בזריקה שמומלץ מאוד) אך אסור להם לקבל חיסונים חיים מוחלשים (כגון חיסון לאבעבועות רוח או חיסון ךשפעת בתרסיס). במקרה של ביתך, כיוון שאינה מטופלת עוד, ניתן לקבל את כל סוגי החיסונים. בברכה, ד"ר גיל אמריליו

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים