כאבים בברכיים

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

24/08/2015 | 11:46 | מאת: אורלי

שלום רב, ביתי בת 4 מזה תקופה די ארוכה סובלת מכאבים בברכיים (לא בלילה) אלא במהלך היום, כל פעילות גוררת אחריה תלונות על כאבים חזקים דו"צ עשינו בדיקות דם, antinuclear ab chikdren 1/40 ראומטואיד פקטור קטן מ 5 ותוצאה חריגה בסטרפטוליצין-500 אשמח להערות הארות בנושא תודה אורלי

אורלי שלום, ANA חיובי ברמה נמוכה יכול להימצא גם ב-15% מהילדים הבריאים. ASLO מוגבר נמצא במשך חודשים רבים לאחר דלקת גרון מחיידק הסטרפטוקוק. במילים אחרות - 2 הבדיקות הללו אינן אומרות הרבה. למעשה, אין תחליף לבירור מפורט של אופי התסמינים ע"י הרופא המטפל, ביצוע בדיקה גופנית ורק לבסוף, במידת הצורך עליו להיעזר בבדיקות המעבדה. ממליץ בשלב זה לקבוע תור לראומטולוג ילדים, עד אז יש להמשיך מעקב אצל רופא הילדים. בברכה, ד"ר גיל אמריליו

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים