הנוך שונליין

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

01/06/2015 | 11:51 | מאת: לאה

שלום! 1. האם הנוך שונליין פורפורה יכולה להיות גם לא palpable? 2. האם מחלה זו יכולה להסביר גם המטומה סביב הטבור? תודה.

לאה שלום. ההגדרה של HSP כוללת פורפורה (פריחה המרמזת על דלקת בכלי הדם העוריים שאינה העלמת במתיחה או לחיצה) נמושה. לגבי השאלה השנייה - לא נתת פרטים נוספים אולם עקרונית ההמטומות (כתמים עוריים המרמזים על יציאת הדם מכלי הדם) יכולות להיות בכל מקום. בברכה, ד"ר גיל אמריליו

04/06/2015 | 17:03 | מאת: לאה

תודה על תשובתך, בינתיים הילד כבר נבדק על ידי ראומטולוגית ילדים שקבעה כי מדובר ב HSP קלאסי, וגם הפורפורה נימושה לגמרי עכשיו. רק רציתי לציין שבמקרה שלנו הפורפורה היתה חלקה ושטוחה במשך השבוע הראשון ורק בהמשך הפכה לנימושה. הרגשתי שזה בילבל את הרופאים בשלב הראשוני ולכן התקשו לקבוע את האבחנה.

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים