בלוטות לימפה בפי פאפא

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

04/09/2020 | 08:35 | מאת: אולגה

דר שלום, היינו אצלך ואבחנת אצל בני בן 3.10 , פי פאפא לא תיפוסית, בגלל שאין מעורבות גרון, התקף אחרון שמתי לב שהתנפחו לו בלוטות לימפה בצוואר, האם זה חלק מתסמינים? תוך כמה זמן הבלוטות לימפה חוזרות לגודל רגיל? שוקל 16 קילו מקבל 4 כדורים של בטנזול, ההתקפים הפכו להיות צפופים מאוד כול 10 ימים בערך, האם כדאי להגדיל מינון? אולי יש טיפול אחר

שלום אלונה, אכן - הגדלת קשריות לימפה במהלך התקף הן חלק מהמחלה. לעיתים לוקח זמן מה לקשריות לחזור לגודלן הרגיל ואם ההתקפים צפופים אז לעיתים הן אינן מספיקות לחזור לגודלן הרגיל. ממליץ להיבדק ע"י רופא הילדים. בנוסף - יש לשקול את הגדלת מינון הבטנזול כיוון שייתכן ווהתקף לא נדגמר במלואו. כל זאת בהתייעצות רופא ילדים או ראומטולוג ילדים. בברכה, פרופ' אמריליו

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים