כאבי מפרקים לילדה בת 13

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

30/01/2020 | 14:41 | מאת: ענת

שלום, בתי (בת 13) סובלת מכאבי פרקים פרקים ידים, רגלים, כתפיים ועוד לסירוגין, הרופא אבחן כסובלת מדלקת פרקים. ריכוז גבוה של סטרפטוליזין קבלה טיפול אנטי דלקתי כולל סיטרואידים ועכשיו קולצכין ועדין סובלת מכאבים חזקים. בדיקות אחרונות נמצא Leucocytes (U) 25 וכן עוד מדדים הנוגעים לדם נמוכים, Streptolysin 0 (ASLT) Ab 776. הכאבים כה חזקים עד שלעיתים קשה לה ללכת, צליעה וכן שינוי בצורת המפרקים בידיים. אשמח לקבל המלצה לגבי מה צריך לעשות

שלום ענת, האבחנה המבדלת כאן היא נרחבת ואין בידי נתונים מספיקים מפנייתך כדי להציע אבחנה. ממליץ להיות במעקב צמוד של ראומטולוג ילדים. בברכה, ד"ר גיל אמריליו

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים