ילדה עם כאבי בטן מחזוריים

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

21/08/2019 | 21:07 | מאת: אמא

דר שלום ביתי בת 10 וכמה חודשים כמעט שנתיים סובלת מכאבי בטן מחזוריים . לעיתים עם כאבי ראש , לעיתיםללא. לאחרונה האפיזודה כוללת חום קל מאד ( פחות מ 38) הקאות כאבי גרון ותחושה נוראית של קור . לציין כי כאבי הבטן נוראיים ומשתקים אותה לגמרי . שימוש במשכחי כאבים אינו תמיד יעיל . עשינו גסטרו סקופיה -תקינה בינואר עשינו אולטרא סאונד בטן שהיה תקין . ההתקפים בדכ כשלושה ארבעה ימים קראתי על. קדחת ים תיכונית שאופי הכאבים התקפי וחמור מאד אבל ברוב הפעמים אין חום ואם כן קל מאד . מה לדעתך כדאי לעשות ? תודה רבה

שלום לאמא, התסמינים אכן יכולים לרמז על מחלת FMF או קדחת ים תיכונית, בעיקר אם אתם מהמוצא המתאים. מציע להתייעץ עם רופא הילדים שבמידת הצורך יפנה לראומטולוג ילדים. בברכה, ד"ר גיל אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים