כאבי בטן ן cmv igm חיובי

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

28/06/2019 | 08:03 | מאת: אמא

שלום ביתי בת 10 מזה למעלה משנה וחצי כאבי בטן לא מוסברים לסרוגין . זה נראה כמו ביתך של 4-5 ימים ללא חום ובדכ ללא תופעות נוספות . בארוע הראשון של כאבי הבטן היתה הבדיקות הדם היה cmv igm positive. מאז במשך שנה וחצי כל פעם שעושים את הבדיקה זה חיובי ללא עליית igg .( 4 פעמים ) האם יכול להיות קשור לכאבי הבטן האם נדרש לבדוק ? בדיקות ריאומטיות בסיסיות יצאו תקינות . אשמח לחוות דעתך

שלום לאמא. לא סביר כי כאבי הבטן נובעים מזיהום ב-CMV גם אם הסרולוגיה מצביעה לכאורה על כך כיוון שמדבור בד"כ בזיהום חולף. להתקפים חוזרים של כאבי בטן יכולה להיות אתיולוגיה ראומטית כגון FMF. ממליץ להתייעץ עם רופא הילדים באשר להמשך בירור ראומטי. בברכה, ד"ר גיל אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים