דלקת מפרקים בילדה בת 9

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

12/06/2019 | 19:24 | מאת: רחל

שלום דר בתי מטופלת במתוטרקסט 19 מג קרוב לשנתיים היתה התפרצות וערכנו בדיקות דם השבוע שוב crp יצא תקין, כאשר לפני חודש היה 1.1, שקיעת דם יצא 51 לפני חודש 69 ובדיקת ana יצאה ספיקלד 1 320 כאשר לפני 3 חודשים יצא 1 160 מה אומרת העליה בתוצאה של בדיקת ana אני מודאגת יש לנו ביקורת רק בעוד שבועיים אצל הראומוטולג תודה רחל

שלום רחל, אני מניח שביתך סובלת מ-JIA. במקרה זה אין ערך לדרגת ה-ANA. עקרונית ב-JIA בדיקת ANA חשובה רק לצורך ההחלטה על תדירות המעקב אצל רופא העיניים כדי לגלות דלקת עיניים (אובאיטיס) סמויה. בעלי ANA חיובי נמצאים בסיכון גבוה יותר לפיתוח אובאיטיס ולכן עליהם להיות במקב תכוף יותר. בכל מקרה עליכן להמשיך מעקב קבוע אצל ראמטולוג ילדים. בברכה, ד"ר גיל אמריליו - ראומטולוג ילדים

13/06/2019 | 09:34 | מאת: רחל

תודה רבה ד"ר , אכן כך אנחנו כל 3 חודשים בבדיקת עיניים , לפני שבועיים היינו תודה רבה הרגעת אותי ....

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים