דלקת מפרקים לילדה בת 8

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

10/02/2019 | 13:59 | מאת: רחל

ד"ר שלום בתי מטופלת במתוטרקסאט בערך שנה וחצי קיבלה מינון של 10 מג (4 כדורים) אחת לשבוע . החלה להרגיש טוב ולפני כחודשיים הראומוטולוג שלה החליט להוריד כדור אחד ולתת לה 7.5 מג. יש לנו ביקורת בעוד כחודש ימים אך בשבוע האחרון הבחנתי כי אינה הולכת טוב , יש לה כאבים בקרסול. היום בבוקר היא קמה עם צליעה ועד לשעות הצהריים עדיין הבחנתי כי יש לה כאבים,כמובן שנתתי לה נורופון . הייתכן בעת טיפול תרופתי מתמשך .. (למרות שהיתה בהפוגה עם טיפול והיתה פעילה נהדר אפילו היא בחוג ריקוד) מה לעשות האם להמתין לתור בעוד חודש , או להקדים את התור במיידי?? הראומוטולוג שלה ציין כי במידה ונבחין בהחמרת מצב להעלות מינון ... האם לחכות לסופש ביום שישי היא מקבלת את הטיפול ולעלות ל 10 מ"ג חזרה מה היית מציע לעשות??תודה רחל

שלום רחל, כיוון שאיני מכיר את הילדה ואת שיקולי ראומטולוג הילדים שלך. מציע פשוא ליצור עימו קשר ולשאול אותו. בינתיים תוכלי לתת לה משכך כאבים כגון נורופן - במידה ואין רגישות. בברכה, ד"ר גיל אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים