חיסון לאחר 16 כדורי בטנזול

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

06/02/2019 | 21:13 | מאת: מרב

שלום, בני בן 7 וחצי תלמיד כיתה ב'. לפני מספר ימים עבר התקף פאפא. טופל ב 16 כדורי בטנזול (שוקל 28 קג) וההתקף חלף. באותה עת נערכו חיסוני השגרה לתלמידי כיתות ב בבית הספר ובני לא חוסן. כעת, עלינו להשלים את החיסון. האם יש לקחת מרווח זמן מיום מתן מנת הבטנזול לחיסון? אם כן, כמה זמן. תודה, מרב

מרב שלום, ראשית עלי לציין שמינון הבטנזול גבוה מאוד ויש לפנות לרופא הילדים לקביעת מינון נמוך יותר. כמובן שעל המינון להיות חד פעמי. עקרונית אין צורך במרווח בין מתן סטרואידים במינון חד פעמי לחיסון. בברכה, ד"ר גיל אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים