דחוף דחוף דחוף כאבים התקפים ושלשולים

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

11/01/2019 | 22:06 | מאת: שירן

הילד שלי בן 9 סובל מה-FMF לא נוטל כדורים כבר חצי שנה כי הוא עושה המון בעיות לשתות את 2 הכדורים. לפני 5 ימים התשחרר מביה"ס בגלל התקף חזר לשתות את הכדורים וכבר 5 ימים שלשולים קשים והתקפים בלי סוף. תור עוד חודש ל ראומטלוג מה עושים הילד צורח וסובל.

שירן היקרה, צר לי כי בנך סובל. אין דבר מטריד יותר את הדעת מילד שסובל מכאבים. לצערי הפורום אינו המקום לדיון בטיפול דחוף. במקרה מעין זה עלייך לחפש עזרה דחופה כמו רופא מטפל או מיון ילדים. לגבי מתן התרופה - באופן כללי ניתן לומר כי אפשר לתת את התרופה לא רק על ידי ריסוק אם כי גם בהכנה רוקחית (כלומר סירופ שהרוקח מכין). אם מרסקים - אז אפשר לתת את התרופה עם כל מאכל העולה על הדעת (קצפת, ממרח שוקולד, סירופ פטל). אם השלשולים הופיעו בפתאומיות - ייתכן שהיה חולה במחלה וירלית שהוציאה אותו מאיזון ולכן לקה גם בהתקף FMF. בכל מקרה חשוב מאוד להקפיד על נטילת התרופה באופן סדיר שכן פספוס, אפילו של מנה אחת, עלול לגרום להתפרצות של התקף. בברכה, ד"ר גיל אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים