כף יד גדולה עם מפרקים בולטים מאד

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

03/06/2018 | 23:46 | מאת: אני

שלום ד״ר אמריליו, בני בן 13, בריא למעט אסתמה ואלרגיות שונות. כפות הידיים שלו גדול מאד בשנה אחרונה והן עכשיו גדולות מאד. המפרקים באצבעות בולטים מאד ויוצרים אצבעות הנראות משולשות. בדיקות הדם תקינות כולל ראומטייד פקטור. מה דעתך?

שלום לאם, קשה להבין את התיאור מבלי לראות את האצבעות. אציין רק באופן כללי שקיימת אבחנה שנקראת pachydermodactily. זו אבחנה בהן המפרקים האמצעיים (המכונים PIP's) נראים מעובים. זו בד"כ אינה מחלה ראומטולוגית. בכל מקרה - עלייך לסור לבדיקת רופא הילדים ובמידת הצורך הוא ייתייעץ עם ראומטולוג ילדים או אורטופד. בברכה, ד"ר גיל אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים