מחלת המפרקים של הילדות

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

31/05/2018 | 23:46 | מאת: ליאן

שלום רב ד''ר גיל אמריליו, הילדה שלי בת השלוש שנים עם מחלת המפרקים, איך נכון לטפל ב מפרקים בזריקה מטוטרקסט, או בזריקת סטרואידים מקומי? אשמח מאוד לתשובה שלך.

03/06/2018 | 23:29 | מאת: ליאן

אשמח לתשובה.

ליאן שלום, אני מניח שבתך סובלת ממחלת מפרקים בשם JIA. ובכן, תלוי מאוד במקרה. ככלל - זריקות של סטרואידים יעילות כאשר ישנם מעט מפרקים מעורבים (בד"כ עד 4) ובד"כ במפרקים גדולים (ברך, קרסול, מרפק, שורש כף יד וכו'...). במקרים בהם ישנם הרבה מפרקים אנו מעדיפים טיפול סיסטמי עם או בלי הזרקות ככלי עזר. הכוונה לטיפול סיסטמי הוא טיפול שגורם ל"הרגעת" מערכת החיסון באופן כללי וכתוצאה מכך לנסיגה בדלקת המפרקים. כמובן שלכל כלל יש יוצא מן הכלל אבל אלו עקרונית הקווים הכלליים המנחים אותנו. הדרך הטובה ביותר לקבל תשובה היא לשוחח על כך עם ראומטולוג הילדים שלך. בברכה, ד"ר גיל אמריליו - ראומטולוג ילדים

04/06/2018 | 22:01 | מאת: ליאן

תודה רבה על התשובה. אכן כן יש לנו jia התחיל בקרסול הזרקנו סטרואידים לקרסול, ועכשיו כעבור חצי שנה יש התלקחויות, אוביאיטיס, דלקת בברך בקרסול, והילדה סובלת מהבוקר מכאבים בצוואר ולסת. השאלה שלי האם הזרקת סטרואים יעזרו במקרה שלנו? אנחנו מאוד מבולבלים ולא יודעים מה נכון במקרה שלנו, איך אפשר ליצור איתך קשר?

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים