אדמומיות בלחיים וגשר האף

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

14/12/2017 | 23:57 | מאת: ליבי

בת 11 בריאה ללא תלונות פעילה.החודשים האחרונים אדמומיות בלחיים וגשר האף(ללא פריחה רק אדמומיות)יש במשפחה חולת לופוס האים האדמומיות ללא כל סמפטומים אמורה להדאחג?

אדמומיות בלחיים וגשר האף היא תופעה שכיחה יחסית בילדים (שינויי מזג אויר וכו') ולאו דווקא מרמזת על מחלת SLE. בתפרחת הפרפר המפורסמת של המחלה יש בד"כ sparing של הקפלים הנזולביאלים ובעברית - הפריחה אינה מערבת בד"כ את גבולות ה"שפם" היורדים מקצות הנחיריים ועד לשפתיים. במקרה זה אפשר לבצע בדיקות דם אצל רופא הילדים ובמידת המורך להפנות לראומטולוג ילדים. בברכה, ד"ר גיל אמריליו - ראומטולוג ילדים.

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים