דלקת פרקים בילדה בת שנתיים

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

01/12/2017 | 23:08 | מאת: אמא

שלום לך ומודה מראש של התייחסותך. לפני כ5 חודשים בתי שהיום היא בת שנתיים אובחנה כסובלת מדלקת מפרקים רב מפרקית. התחילנו בדנלון וזריקה של מטרוטוקסט אחת לשבוע. טווחי התנועה של כל המפרקים השתפרו פלאים, פרט לברכיים. הילדה הולכת בחצי כיפוף על אף שניתן פיזית ליישר לה את הרגליים. היא מתעייפת מאוד מהר בהליכה. עם לקיחת הדנלון הייתה לה מוטיבציה ללכת, בתקופה האחרונה קשה להבחין אם מדובר בפינוק אך לא ניתן להתעלם מהליכה במעט כיפוף. נכון להיום אנחנו כבר בלי הדנלון ורק עם המטרוטקסט ועלינו איתו מעט במינון. היא ישנה עם סדים בלילה אבל אין התקדמות בברכיים כמו ביתר המפרקים. נראה שהמטרוטקסט נתקע בשלב הזה ולא מועיל לבירכיים (שתיהן). מה הצעד הבא? אני מפחדת שזה לא יעכב לה גדילה. כדאי להזריק לברכיים או להחליף תרופה?

שלום לאמא, מה שדרוש בשלב הזה הוא בדיקה גופנית כדי להעריך האם קיימת דלקת מפרקים פעילה. מציע לפנות לראומטולוג הילדים שלך לשם הערכה חוזרת ואז יוחלט האם יש צורך בטיפול נוסף. בברכה, ד"ר גיל אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים