חוסר יכול ליישר מרפק כתוצאה מלקיחת דם

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

18/07/2017 | 07:47 | מאת: לאה

שלום בתי בת 13 עברה בדיקת דם ב15.5 (כאשר הייתה חולה בסטרפטוקוקוס) הבדיקה הייתה טראומטית ומאז הילדה לא מסוגלת ליישר מרפק מעבר ל90 מעלות וסובלת מכאבים. לפני שבועיים בוצע צילום וMRI, ונמצא נוזל פרקי מזערי וקצת בצקת. האורתופד ממליץ לעשות פיזיותרפיה, כולל מרפה שרירים. הילדה עברה 2 טיפולי פיזיותרפיה שגרמו לה לכאבים. האם יש מקום גם לבדיקה של ראומטולוג במקרה זה? תודה לאה

לאה שלום, קשה לדעת ללא בדיקת הילדה. ברוב המקרים, באם האורטופד יחשוד כי קיימת בעיה ראומטית הוא יפנה לראומטולוג ילדים. בנוסף - ממליץ גם על הערכה של מרפאת כאב (ילדים). בברכה, ד"ר גיל אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים