בבקשה מענה כמה שיותר מהר..פורפורה

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

13/07/2017 | 09:58 | מאת: מירי

בוקר טוב בני היה אתמול במיון בגלל פורפורות בעור ואובחן כנראה מהנוך שונליין. ללא חום וללא כאבי בטן. בדיקות דם תקינות ושתן מלבד sec pt בגבול העליון 13.1 ו אניסטרפטופיסין 335 מעל המדד התקין .. השאלה שלי כשחזרנו מהמיון ראינו שפתאום נהייתה לו שלפוחית על הפורפורה. . השאלה אם כך מתבטאת המחלה???? המון המון תודה מראש

בוקר טוב מירי, מקווה שמספיק מהר :) הנוך שונליין פורפורה הינה דלקת בכלי הדם ועלולה לערב את העור, המפרקים, כלי הדם בבטן ולעיתים נדירות בכליות. בד"כ זו מחלה קלה שחולפת לאחר זמן מה אך לעיתים היא יכולה להיות עקשנית. בד"כ אין שלפוחיות במחלה זו. הדרך הטובה ביותר להתקדם היא פשוט להראות את הממצא לרופא הילדים שלך. כמובן במקרים בהם הילד אינו מרגיש טוב, יש לפנות לטיפול דחוף. בברכה, ד"ר גיל אמריליו - ראומטולוג ילדים

13/07/2017 | 10:21 | מאת: מירי

תודה

13/07/2017 | 17:59 | מאת: מירי

היינו בבוקר אצל רופאת הילדים והיא טענה שהפורפורה עם השלפוחית זו עקיצה והביאה לו אוגמנטין בשילוב עם מוקסיפן (היא מודעת לחשד של הנוך שונליין אך טוענת שזה ספציפית זו עקיצה) . אתמול במיון מנהל המיון איבחן את הנגע כהנוך שונליין וכרגע התנפח לילד הקרסול עם כאב חזק ובצקת... לא יכול ללכת. האם צריך לחזור למיון או שהטיפול הוא רק כאשר עולה חום? שוב תודה מירי

מירי שלום, ככלל - אם יש רופאה בקופה ואין מקרה חירום - כדאי תמיד להיבדק ע"י הרופאה. ברם - אם אין מרפאה ואינך בטוחה - יש מקום לפנות לעזרה רפואית דחופה. בברכה, ד"ר גיל אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים