כאבים בידיים וברגליים בת 6

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

02/03/2017 | 10:36 | מאת: אריאלה

הי ד"ר גיל, בתי בת ה-6 מתלוננת על כאבים בידיים וברגליים מדי יום בחודשיים האחרונים, היא התלוננה גם בעבר אבל הבדיקות היו תקינות ורופאת הילדים שלחה אותנו לאורטופד שלא אבחן משהו מיוחד. השנה התלונות חזרו, בתי ילדה פעילה, הולכת לחוג ריקוד, זה לא נראה שזה מגביל אותה במשהו, פעם ב..כשהיא מתלוננת על כאב ברגליים היא הולכת קצת לאט וכפופה. חזרנו לרופאת הילדים והיא המליצה ללכת לרופא ראומטולוג או לבחון אפשרות של ויסות חושי. מה זה יכול להיות לדעתך?

שלום אריאלה, התסמינים יכולים להתאים לכאבים ממקור לא ראומטי (לדוגמא - גמישות ייתר) אולם יש לשלול גם מקור ראומטי לתסמינים ולכן ממליץ להתתיעץ עם ראומטולוג ילדים. בברכה, ד"ר גיל אמריליו

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים