עדכון ושאלה

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

18/02/2014 | 21:29 | מאת: חיים

שלום גיל, לצערי לא ניתן לבצע את הבדיקה בישראל, גם לא במעבדות תל השומר. ככל הנראה לילד שלנו היה התקף מינורי של ראומטיק פיבר(ללא קרדיטיס וללא דלקת מפרקים נראית לעין)ואנו שוקלים את הטיפול המניעתי באנטיביוטיקה. כמה שאלות - ברשותך: האם ידוע לך על אלטרנטיבה לטיפול אנטיביוטי שוטף? האם יש נזק בטיפול אנטיביוטי לאורך שנים (הילד שלנו בן 7)? האם לדוגמה ניתן לבצע משטח גרון ביתי כל שבוע ובמידת הצורך לטפל באנטיביוטיקה? תודה רבה, חיים

שלום חיים, הטיפול האנטיביוטי המניעתי במקרים שאינם עונים על הקריטריונים ע"ש ג'ונס המשמשים לאבחנה של דלקת שגרונית שנויים במחלוקת ואין דעה אחת בעניין. בד"כ הטיפול האנטיביוטי המונע נסבל היטב לאורך שנים, מומלץ על זריקת פניצילין כיוון שכך לא שוכחים לקחת את התרופה. ביצוע משטח גרון ביתי לא הוכח מעולם וגם לא הגיוני כיוון שברגע שהוא חיובי תאורטית הנזק הפוטנציאלי כבר נגרם. בברכה, ד"ר גיל אמריליו

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים