מה גודל הקיבה שנותרה לאחר ניתוח שרוול

דיון מתוך פורום  השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה

08/09/2016 | 20:53 | מאת: נביל

דר' שלום, עברתי שרוול לפני חודשים וחצי. ירדתי מעל 25 ק"ג. אינני מסוגל לאכול יותר מכוס ח"פ כ-200 מ"ל בסה"כ בארוחה אחת. האם זה תקין ? שאלה נוספת בדוח הניתוח נרשם "כריתת הקיבה על מרחיב בוג'י מספר 34". האם ניתן לדעת מה נפח הקיבה שנותרה ? מה הסימפטומים במקרה של היצרות/הצטלקות של הקיבה ? מה הסיכוי שזה יקרה ותוך כמה זמן מהניתוח ? בתודה מראש,

שלום, ניתוח שרוול מבוסס על הקטנת נפח הקיבה. הנפח שנשאר בין סביב 100 סמ"ק. יש גדלים לבוג'י הכי קטן שמשתמשים בו בארץ הוא 32 פרינץ', יש 34, 36,38,40,42 ועוד. ההיצרות של השרוול יכולה להיות באחוזים קטנים. בכדי לדעת אם יש היצרות החולה יסבול מהקאות מרובות חוזרות. צריך לעבור צילום בליעה וק"ת וגסטרוסקופיה, במידה ויש הצרות אפשר להרחיב את השרוול ע"י גסטרואנטרולוג. במידה ואין צריך לפנות לדיאטנית.

מנהלי פורום השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה