אני לפני ניתוח מיני מעקף קיבה

דיון מתוך פורום  השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה

16/06/2016 | 04:47 | מאת: דוד אלטמן

האם יש בעיות של תת ספיגה במיני מעקף שילשולים בלתי פוסקים והאם הניתוח עדיף על מעקף רגיל

ניתוח מיני מעקף קיבה עובד במנגנון של תת ספיגה. אצל חלק מהמנותחים יהיו תופעות של שלשולים, כאשר התדירות והחומרה משתנה בין מטופל למטופל ולפעמים פוחתת עם הזמן. ניתוח "מיני" מעקף קיבה הוא ניתוח עם השקה אחת לעומת 2 השקות במעקף רגיל, כך שמבחינה כירורגית הוא ניתוח קל יותר. אך מבחינה תזונתית עוקפים בו חלק גדול יותר של המעי וכתוצאה מכך תת הספיגה גדולה יותר ויש סיכון גבוה יותר לחסרים תזונתיים ולריבוי יציאות. בכל אופן יש לקחת תוספי תזונה לכל החיים אחרי כל אחד מהניתוחים.

מנהלי פורום השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה