שאלה לגבי מצות בפסח אחרי ניתוח שרוול קיבה

דיון מתוך פורום  השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה

23/04/2016 | 23:32 | מאת: א.ב.

היי, עשיתי ניתוח שרוול לפני כשנה וחצי, אני אוכלת כרגיל, הכל, ללא הקאות ובעיות. רציתי לשאול, האם מותר לי לאכול מצה רגילה (-לא מרוככת)? אם כן - כמה מותר? אם לא - מתי אוכל לאכול וכמה? כנל לגבי אפרסמון ושתייה מוגזת.

ניתן לאכול מצות, מומלץ לאכול בכמות מתונה ולא להגזים בצריכה. חשוב לשתות הרבה מים. אפרסמון ושתייה מוגזת אסורים אחרי ניתוח בריאטרי לכל החיים.

26/04/2016 | 15:40 | מאת: א.ב.

כמה זה בערך בארוחה? מצה, חצי מצה, 2 מצות וכו. זה יעזור לי מאוד, תודה!

מנהלי פורום השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה