שרוול או מיני מעקף

דיון מתוך פורום  השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה

20/02/2016 | 14:24 | מאת: Meital

שלום אני מועמדת לניתוח בעוד שבוע וחצי ועדיין מתלבטת בין שרוול למיני מעקף. הבנתי שמצד אחד מיני מעקף יעיל יותר לטווח ארוך לעומת שרוול אך לעומת זאת במיני מעקף נדרשים לקחת ויטמינים לכל החיים שעלותם נע בסביבות ה 600 שח לחודש לעומת שרוול שצריך לקחת רק בשנה של הניתוח האם זה נכון? אשמח לשמוע חוות דעת בנושא ולענות לשאלתי הנל תודה

גם לאחר ניתוח שרוול צריך לקחת ויטמינים לכל החיים. ההבדל הוא בכמות וסוג הויטמינים. מכיוון שבמיני מעקף יש תת ספיגה של איזור משמעותי במעי הדק (כ-2 מטר בדר"כ), נדרש מעקב צמוד יותר אחר בדיקות דם ונטילה של יותר ויטמינים ומינרלים. מיני מעקף קיבה שונה משרוול בעוד דברים רבים וכן בתופעות הלוואי השונות. ממליצה לך לקבוע פגישה עם דיאטנית בריאטרית כדי לבדוק את התאמת הרגלי האכילה שלך ומשקלך לסוג הניתוח. כמו כן מוזמנת לקרוא עוד על הניתוחים השונים כאן: למידע על ניתוח שרוול: http://www.yafitdiet.com/#!sleeve-gastrecyomy/cs4v למידע על מיני מעקף קיבה: http://www.yafitdiet.com/#!mini-gastric-bypass/cdbf

מנהלי פורום השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה