במה לבחור...?

דיון מתוך פורום  השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה

19/10/2015 | 18:40 | מאת: מתלבטתבינניתוחים

שלום, אני אחרי ועדה ולפני ניתוח בריאטרי אך מתלבטת בסוג הניתוח הנכון עבורי, הייתי אצל שני רופאים וכל אחד המליץ על משהו אחר: אחד עך מעקף קיבה והשני על שרוול. ה BMI שלי הוא 40 עם כבד שומני. מה היית אתה ממליץ לי.

19/10/2015 | 18:42 | מאת: מתלבטת בינניתוחים

אני בת 41

שני הניתוחים טובים. ומתאימים לרוב המטופלים. לחלק צריך להציע להם מראש מעקף קיבה ולחלק שרוול. צריך להתאים את הניתוח למנותח. חולים זוללי מתוק, או סובלים מצרבות ובקע בסרעפת צריך להציע להם מראש מעקף קיבה. חולים שרגילים לאכול כמויות והמתוק לא מדבר אליהם אפשר להציע להם ניתוח מסוג שרוול. ההצעה האחרונה שלי היא להגיע למנתח בריאטרי שיודע לבצע רוב הניתוחים, יודע לטפל בסיבוכים.

הבחירה לגבי סוג הניתוח צריכה להיות מותאמת לכל מטופל על פי הרגלי האכילה שלו, מצבו הרפואי, הטיפול התרופתי שלוקח ועוד. לכן לא ניתן לייעץ באופן כללי איזה ניתוח עדיף, לכל אחד יתרונות וחסרונות. ממליצה לך להתייעץ גם עם דיאטנית בריאטרית לגבי הרגלי האכילה שלך. בסופו של דבר ההחלטה היא שלך יחד עם המנתח, את יכולה לשתף אותו בהתלבטות שלך. בהצלחה.

מנהלי פורום השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה