שתייה לאחר שרוול , כמות אוכל בארוחה

דיון מתוך פורום  השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה

16/08/2015 | 17:20 | מאת: אורן

שלום רב, אני לאחר ניתוח שרוול ( 5 שבועות מינוס 23 ק"ג) אני שותה מים חופשי ( 2 כוסות ברצף) האם זה יכול להרחיב את הקיבה? מהי כמות האוכל המומלצת? כוס חד"פ מלאה? המנתח אמר לי שהקיבה כעת בין 80-120 סמ"ק , האם זוהי קיבה גדולה יחסית לניתוח זה? תודה רבה

אורן שלום, מומלץ לשתות כחצי כוס עד כוס חד פעמית בבת אחת ולהמתין כמה דקות עד להמשך השתייה. לגבי כמות האוכל - אין נוסחה אחת שמתאימה לכולם, זה תלוי בתחושת המלאות והיא משתנה בין כל מנותח. אם אתה לא בטוח מה הכמות הנכונה עבורך עליך להיפגש עם דיאטנית בריאטרית שתדריך אותך לכך, כדי למנוע הרחבת הקיבה ועלייה במשקל או לחלופין אכילה נשנשנית עקב כמויות קטנות מדי בארוחה. גודל הקיבה שהמנתח אמר לך אופייני לאחר הניתוח. בהצלחה.

מנהלי פורום השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה