שאלה דחופה

דיון מתוך פורום  השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה

30/07/2015 | 14:28 | מאת: אורלי

לפני 25 שנה עברתי ניתוח קיצור קיבה SVGד (שכלל פתיחת בטן) לאחריו עשו לי ניתוח להוצאת כיס מרה (שהתפוצץ) ולכן שוב פתחו את הבטן (לפני 11 ) שנה. היום אני מעוניינת לעבור ניתוח מעקף כיבה בהשקה אחת. האם אפשרי לעבור זאת בשיטה לפרוסקופית? לתשובתכם המהירה אודה אורלי

שלום קשה מאוד להפוך את ניתוח SRVG לניתוח מעקף קיבה בשיטה פתוחה או לפרוסקופית. יש אופציה להפוך את הניתוח לניתוח מסוג סקופינרו. רוב הכירורגים לא יסכימו לבצע ניתוח מסוג זה בבית חולים פרטי.

מנהלי פורום השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה