צרבות אחרי שנה

דיון מתוך פורום  השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה

13/05/2015 | 21:51 | מאת: אילת

שלום יפית/דר' סקרן, אני שנה וחדשיים לאחר ניתוח שרוול ועדיין עם צרבות קשות. בביקורת אצל כירורג אמר לי לקח פעמיים ביום לנסופרזול. לאחרונה רופא המשפחה אמר לי שזה לא רצוי ויכול לפגוע בתאי דופן הקיבה והציע לרדת לכדור אחד ביום. אני כבר יומיים עם כדור אחד ועם צרבת קלה בערב, ויש סיכוי שבלילה היא תתגבר. עלי לציין כי אני נמנעת מלאכול חריף, חמוץ, מיצים למינהם, מטוגן והצרבת ממשיכה. אשמח לקבל המלצה כיצד לנהוג? תודה אילת

שלום הצרבת יכולה להיות עקב רפלוקס מהקיבה לושט, או דלקת של הקיבה/ושט. הטיפול בהתחלה שמרני ע"י תרופות מסוג PPI, יש צורך לפנות ליעוץ גסטרואנטרולוג לבירור והמלצה לגבי המשך טיפול. במידה וכל השיטות של טיפול שמרני יש לדון על אופציה כירורגית.

מנהלי פורום השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה