טיפול תרופתי טרם ביצוע ניתוח

דיון מתוך פורום  השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה

25/02/2015 | 22:32 | מאת: מור

שלום.אני בת 32 משקל 112 ק"ג גובה 1.61. מזה כ-8 שנים סובלת מעודף משקל. כמיהה לפחמימות ומתוקים. רציתי לשאול האם טרם ביצוע ניתוח שרוול, יש טעם לנסות כדורים לטיפול בהשמנת יתר (כמו קסניקל/רזין). האם אלו כדורים מדכאי תאבון? וכמה ק"ג ניתן לרדת בעזרת הכדורים בתקופה של כחצי שנה?

הי מור, כמיהה למתוקים ופחמימות היא קושי נפוץ אצל רבים הסובלים מעודף משקל. בחלק מהמקרים ניתן לפתור את הקושי באמצעות סידור הרגלי האכילה ולמידת מיומנויות להתמודדות עם אכילה רגשית. תצטרכי לעשות זאת גם אם תעברי את הניתוח. בכל אופן אין מנוס מעבודה גם על הפאן הרגשי, והיות וכדורים להרזייה לא מטפלים בכך אני לא ממליצה עליהם, כיוון שבטווח הארוך הם אינם יעילים (גם אם יכולים להיות יעילים בטווח הקצר). יש לקחת בחשבון תופעות לוואי של הטיפול התרופותי אם תבחרי בו, ומומלץ להתייעץ על כך עם הרופא המטפל שלך. קסניקל למשל היא תרופה המעכבת פירוק שומן ולכן גורמת לתופעות לוואי לא נעימות, ובנוסף היא יעילה רק אם עיקר ההשמנה היא משומן במזון. בהצלחה.

מנהלי פורום השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה