צריך יעוץ

דיון מתוך פורום  השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה

23/02/2015 | 15:49 | מאת: אליאור

שלום, אני בן 28 לפני כשנתיים עשיתי ניתוח שרוול. ירדתי מ140 קילו ל90 ובשנה האחרונה אני כבר מצליח לאכול רגיל. ובנוסף עליתי 6 קילו, אני עדיין בעודף משקל גדול. כיום אני שוקל בערך 96 הגובה שלי הוא 1.70 אני מעוניין לפעול כדי לרדת במשקל ולאזן את הגוף שלי. הייתי אצל דיאטנית אתמול חיכיתי לזה המון והייתי בטוח שזה מה שיעזור לי. יצאתי משם מתוסכל ומבולבל עוד יותר היא לא ענתה מפורשות על שום שאלה שלי. רציתי לדעת אם יש באפשרותכם לענות לי על מספר שאלות, קודם כל, כמה קלוריות בערך לפי הנתונים שלי אצטרך לאכול ביום בכדי לרדת ובהנחה שאני עובד מהבוקר עד הערב בעבודה לא מאומצת ביותר אבל בהחלט עם המון תזוזה. שנית, האם התפריט היומי יצטרך להכיל בעיקר סוגים מסוימים של מזון? (חלבונים/פחמימות..) ודבר אחרון מהו המשקל התקין והנורמלי לנתונים שהזנתי? אשמח לעזרה אני פשוט די אבוד. תודה רבה

אליאור שלום, ראשית כל הכבוד על הירידה במשקל, ירדת 50 ק"ג שהם 69% מעודף המשקל שלך. לפי הגובה שציינת המשקל התקין שלך הוא 72 ק"ג. לפי הסטטיסטיקה, שנה לאחר הניתוח הירידה הממוצעת היא של 70% מעודף המשקל, כך שבהחלט ירדת יפה. עכשיו האתגר הוא לשמור על המשקל, שזו מיומנות שונה מאשר ירידה במשקל. כמובן שאתה יכול גם לרדת, אך לא ניתן לנבא בדיוק כמה מבלי להיפגש. לגבי שאלתך על כמות הקלוריות, לאחר הניתוח כל גוף מגיב אחרת מבחינת חילוף החומרים, כך שהדרך היחידה להעריך היא להכיר את הרגלי האכילה שלך כיום ולבדוק כיצד הגוף מגיב אליהם. אני ממליצה לך לעבוד על כך עם דיאטנית שמתמחה בבריאטריה ותוכל להדריך אותך. בהצלחה!

מנהלי פורום השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה