שאלה ליפית

דיון מתוך פורום  השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה

17/02/2015 | 00:15 | מאת: נינה

שלום יפית, יצא לאחרונה שוקו טרה ללא סוכר.טעמתי ואכן הוא לא ממותק והוא ממש טעים לטעמי. האם מותר לשתות אותו ? אני 4 חודשים אחרי מעקף. שתיתי בערך חצי כוס במקום אוכל בבוקר. האם זה בסדר? ועוד שאלה,עם אכן אני שותה שוקו אפשר אחרי חצי שעה לאכול או שחייב לחכות 3 שעות עד הארוחה הבאה ואז רק לאכול? כי מן הסתם שוקו לא משביע.. אבל אני לוקחת אלטרולט למיגרנות ומתעוררת בבוקר עם יובש נוראי. ואז מעדייפה לשתות בגלל היובש. ואז אני לא יודעת עם לחכות 3 שעות עד הארוחה או שאפשר לפני כי אני רעבה. אשמח לעזרתך :).

השוקו שציינת הוא ללא תוספת סוכר, זה לא אומר שאין בו סוכר. הוא מכיל 51 קלוריות ל-100 מ"ל, לעומת כ- 66 בשוקו רגיל. כוס קטנה של 250 מ"ל מכילה כ-130 קלוריות. מבחינה קלורית זה סביר אך מבחינה תזונתית עדיך לאכול אוכל איכותי יותר שמכיל חלבון, סיבים ודגנים מלאים. בנוסף, למרות הערך הקלורי הדומה לארוחה, סביר שכוס שוקו לא תשביע אותך ל-3 שעות. אפשר לשתות מדי פעם אך לא מומלץ על בסיס קבוע או במקום ארוחה.

מנהלי פורום השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה