איזה בעיות רפואיות אפילו אם ה BMI תקין, רצוי לעשות

דיון מתוך פורום  השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה

24/11/2014 | 19:40 | מאת: נטלי שפר

פואיות אפילו אם ה BMI תקין, רצוי לעשות טבעת/שורוול? אמרו לי שקיימות בעיות רפואיות שבהן עושים שאיבת שומן בטנית וניתוחים לקיצור, מעקף או טבעת/שרוול קיבה, גם כשאין השמנת יתר וה BMI תקין ואף נמוך, וזאת כיוון שאותן בעיות רפואיות גורמות לכך שרצוי לעשות את הפרוצדורות האלה. אז רציתי לדעת על איזה בעיות רפואיות מדובר בדיוק ? ואיפה בעיות ואבחנות רפואיות שאדם סובל מהן, אפילו ש BMI תקין, הן אבחנות כאלה שמזכות את האדם לקבל מקופת החולים מימון לצורך שאיבת שומן בטנית וניתוחים לקיצור, מעקף או טבעת/שרוול קיבה, גם כשאין השמנת יתר ? איזה בעיות רפואיות (אבחנות רפואיות) מצדיקות ניתוח לקיצור הקיבה, מעקף ושרוול קיבה, באנשים שאין להם השמנת יתר ?

BMI תקין אין שום הצדקה לעבור ניתוח בריאטרי. יש הרבה מחקרים חדשים על ניתוח בריאטרי וסוכרת סוג2 שהוכח חד משמעי שהניתוחי מרפא את הסוכרת. עכשיו יש עבודה מולטיצנטרית (10 מרכזים רפואיים) על חולים הסובלים מסוכרת סוג2 והשמנה BMI בין 30 עד 35.

מנהלי פורום השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה