מה עדיף מיני או מעקף מלא?

דיון מתוך פורום  השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה

17/08/2019 | 06:08 | מאת: אחת ששואלת

שלום אשמח לדעת מה עדיף ניתוח מיני או מעקף מלא. אני מנותחת טבעת, וסובלת ממנה הרבה. רוצה להוציא ולעשות ניתוח מיני. אבל שומעת הרבה על המעקף. אשמח לשמוע חוות דעת מקצועית

מדובר בשני ניתוחים שהמנגנון שלהם דומה - יצירת כיס קיבה קטן ומעקף חלקי של המעי הדק - כתוצאה מכך חלה ירידה בנפח המזון שאפשר להכניס בארוחה יחד עם תת ספיגה. לכל ניתוח יתרונות וחסרונות: מעקף קיבה רגיל הוא הניתוח הותיק ביותר ועליו יש הכי הרבה ניסיון וידע. מבחינת תת הספיגה המעקף שלו קצר יותר כך שהסיכון לחסרים תזונתיים חמורים נמוך יותר בהשוואה לניתוח השני. מעקף קיבה בהשקה אחת ("מיני" מעקף) נחשב לקל יותר מבחינה כירורגית, מה שמפחית את הסיכון הניתוחי, וכיוון שיש לו השקה אחת יש פחות סיכון לדלף בהשקה (לעומת 2 השקות במעקף קיבה מלא). מבחינת תת הספיגה המעקף של ה"מיני" ארוך יותר, מה שאומר מצד אחת יותר פוטנציאל לירידה במשקל ומצד שני יותר סיכון לחסרים תזונתיים ולתופעות לוואי של תת ספיגה כמו ריבוי יציאות ושלשולים. הדבר הנכון ביותר לעשות הוא לקבוע פגישה עם כירורג ועם דיאטנית בריאטרית כדי לקבל הסבר מלא ומותאם לך כך שתוכלי לקבל החלטה נכונה. בהצלחה.

מנהלי פורום השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה