ספיגת מים, הנחיות ......

דיון מתוך פורום  השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה

20/07/2019 | 14:01 | מאת: דביר ענת

שלום רב דוקטור , שלומך? האם יש פחות ספיגת מים בעקבות המעקף? ומה הן ההנחיות במקרה הזה?

ענת שלום, הניתוח לא גורם לפגיעה משמעותית בספיגת מים אלא אם כן ישנם שלשולים מרובים מעל 3 פעמים ביום. מרבית האשפוזים על רקע התייבשות הם בגלל מיעוט שתיה ולא בגלל תת הספיגה. חשוב להקפיד לשתות כל הזמן לגימות קטנות לאורך היום ולא לחכות לצמא. במידה ויש שלשולים מרובים לפנות לרופא או לדיאטנית לגילוי הגורם (גדילת יתר של חיידקי מעי למשל יכולה להיות אחת הסיבות) ולקבל טיפול בהתאם.

20/07/2019 | 20:58 | מאת: דביר ענת

תודה רבה

מנהלי פורום השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה