שאלה לגבי אכילת פירות

דיון מתוך פורום  השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה

15/02/2019 | 20:40 | מאת: אוהד

אני אוכל 4 בננות ביום ו-4 קלמנטינות/תפוזים ביום. האם זה בריא? האם זה יותר מדי? תודה

שלום, במידה ואתה לאחר ניתוח בריאטרי, אכילת כמות כזו של פירות תבוא על חשבון רכיבי מזון חשובים כמו חלבונים וירקות, ולכן מומלץ להפחית. לסוכרתיים מומלץ לאכול 1-2 פירות ביום ולא יותר מ 3, וכן בנפרד ולא בת אחת. רצוי לשלב את הפרי עם מנת שומן (כמו אגוזים) או חלבון (כמו יוגורט). בכל אופן, לא הייתי ממליצה לאכול מעל 3-4 פירות ביום בגלל ריבוי הפרוקטוז שבהם.

מנהלי פורום השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה