רגרסיה בכמות האוכל לאחר ניתוח שרוול

דיון מתוך פורום  השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה

20/07/2018 | 20:21 | מאת: נביל

דר' שלום רב, בן 62, מנותח שרוול לפני שנתיים, ירדתי מעל 60 קילו, משקל יציב מעל שנה. בשבועות האחרונים מרגיש שיש רגרסיה משמעותית בכמות האוכל שאני מצליח לאכול. אני "נסתם" אחרי כמות קטנה של אוכל למשך שעה-שעתיים. אין הקאות, בדיקות דם תקינות. אין חוסרים תזונתיים. לוקח אומפרדקס בבוקר בגלל רפלוקס. מקפיד על ההנחיות, לעיסה טובה, הפרדה בין אוכל לשתייה וכדו'. אודה לתשובתך.

נביל שלום. הסיבות ההתנהגותיות לכמות קטנה של אוכל יכולות להיות מרווחים גדולים מדי בין הארוחות (מעל 4 שעות ללא אוכל מוצק), אכילה מהירה, ביסים גדולים מדי, אכילה ושתיה ביחד וסוג האוכל. חשוב לציין שהשנתיים הבאות הן התקופה הכי מאתגרת מבחינת התייצבות ושמירה על המשקל, ופגישה הכוונה אצל דיאטנית המתמחה בבריאטריה תוכל לעזור לך להתאים את סוג האוכל, לשפר את יכולת האכילה ולשמור על הישגי הירידה במשקל. אציין שבמידה ותתרחש החמרה ביכולת האכילה ו/או השתיה יש לפנות לרופא להמשך בירור.

מנהלי פורום השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה