כלכלה רכה לאחר שרוול

דיון מתוך פורום  השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה

10/07/2018 | 19:45 | מאת: שאלה

שלום, שלושה שבועות אחרי שרוול, הבנתי שבכלכלה רכה ניתן לאכול צנים, האם מותר לנסות לאכול טוסט עם גבינה צהובה?

3 שבועות לאחר הניתוח אפשר לאכול קרקרים ללא סיבים - פתית, טוסטעים או קריספיות, עם ממרח חלבוני עליהם כמו גבינה או טונה. עדיין לא מתאים לאכול טוסט.

12/07/2018 | 15:35 | מאת: שאלה

היי יפית תודה על התשובה. אני בעוד שבוע אהיה חודש מהשרוול, האם בעוד שבוע אפשר כבר לנסות את כל סוגי המאכלים? ירקות? פירות (חוץ מאפרסמון וציפת פירות הדר), קורנפלקס, טוסט, לחם רגיל ולא צנים? פסטה, אורז, בשר בקר? איך אדע מה לעשות? יש לי תור לדיאטנית רק בעוד שלושה שבועות. אודה לעזרתך

ההתקדמות בתזונה לאחר הניתוח מורכבת משילוב בין פרוטוקול ההנחיות לבין תשאול לסבילות האישית, ולכן מומלץ להתקדם באמצעות הדרכה עם דיאטנית בריאטרית. בינתיים הייתי מוסיפה בהדרגה מזון מוצק, להתחיל מפירות וירקות טריים מקולפים ליום יומיים ואז עם הקליפה, אפשר לחם מלא קלוי כצנים, חזה עוף\פרגיות\סלמון ותוספות כמו אורז אטריות וקטניות. לאכול לאט בביסים קטנים ולהפריד בין אוכל לשתיה. בהצלחה!

מנהלי פורום השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה