הכנות לקראת ועדה בריאטרית

דיון מתוך פורום  השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה

26/03/2018 | 10:49 | מאת: לפני ועדה

היי . יש לי ועדה בעוד כחודש. אני בעיצומן של הבדיקות הנדרשות. רציתי לשאול לגבי דיאטנית - אני אמורה להיפגש איתה 3 פעמים לפני הועדה. אם הדיאטנית נתנה לי תפריט מסוים ולא עמדתי בו/לא ירדתי במשקל זה יכול להכשיל אותי בועדה? כלומר, מה הבוחנים בועדה בעצם מחפשים בחוות דעתה של הדיאטנית? משהו נוסף, בחרתי את הרופא המנתח הלכתי אליו לפגישה והוא נתן לי מכתב המלצה לניתוח ורק אח"כ קבעתי תאריך לועדה. יש סיכוי שלא יאשרו לי את הניתוח בועדה, למרות שיש לי המלצה מכירוג? ובכלל, שכיח שלבעלי BMI 40 ומעלה לא מאשרים ניתוח? אשמח למענה!!!

1. עליך לעשות 3 מפגשי הכנה לניתוח, מטרתם אינם לעמוד בתפריט כלשהו אלא לתרגל הרגלים הנדרשים לניתוח כמו הפרדת אוכל משתייה, אכילה איטית, שילוב מספיק חלבונים בתזונה היומית, נטילת ויטמינים במקרה של חסרים תזונתיים ועוד. בועדה ירצו לראות שירדת או שמרת על משקלך. עליה במשקל עלולה להיות בעייתית. 2. הועדה אינה קשורה להמלצת כירורג לניתוח. על הועדה לקבוע שאת עומדת בקריטריונים, ומוכנה רפואית ונפשית לניתוח. בהצלחה! יפית.

מנהלי פורום השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה