שאלה לדיאטנית - האם 100 גרם חלבון על הבוקר זה עודף חלבון?

דיון מתוך פורום  השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה

02/10/2017 | 09:36 | מאת: דנה

אכלתי בבוקר: סלט ירקות - עגבנייה ומלפפון, קופסת טונה במים , ביצה קשה, קופסה שלמה קוטג' 250 גרם 5% שומן, קופסא שלמה סימפוניה 200 גרם 5% שומן, 250 גרם ריקוטה 5% שומן, 100 גרם טחינה גולמית, 100 גרם ממרח שקדים, דבש, חטיף ערגליות, 200 מ"ל אייס קפה , 2 בננות גדולות, 2 תמרים. לפי החישוב יצא הכל בערך 100 גרם חלבון. האם אני אשמין מכך? מה לא אכלתי בסדר בארוחת הבוקר היום?

02/10/2017 | 20:16 | מאת: זה

לא צריך להיות מומחה בכדי להבין שכמות הקלוריות בארוחה כזו היא גבוהה. לדעתי הצנועה,בין 2000-3000 קלוריות,תלוי בתכולה הקלורית של חלק מן המרכיבים שאינם סטנדרטיים,כגון:ממרח שקדים(איזה?כמות?).זה בד"כ מעבר לדרישה הביולוגית של הגוף ומעבר ליכולת לעכל ולהטמיע.

דנה שלום, יעילות הספיגה האידיאלית של הגוף היא 25-30 גרם חלבון בארוחה. מעבר לכך כדאי לפזר את החלבון ואת כמויות המזון ליותר ארוחות קטנות.

מנהלי פורום השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה