טיפול בהשמנת יתר .....

דיון מתוך פורום  השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה

13/04/2017 | 21:59 | מאת: למא

שלום ד"ר יש לי שתי שאלות : תגיד לי בבקשה מההבדל בין ניתוח מיני מעקף קיבה וניתוח מעקף קיבה רגיל? אני שוקלת 122 ו 167 ס"מ בת 19 סובלת מריפלוקס ודום נשימה בשינה ותת בולטת התריס שקשה לאזן איזה ניתוח מתאים לי ביותר ?

שלום, את עומדת בקריטריונים לניתוח מכיוון שאת סובלת מהשנת יתר חולנית. הפתרון היחיד הקיים היום הוא ניתוח בריאטרי (קיצור קיבה) שיעזור לנו לרדת במשקל ולשמור על הירירדה לטווח ארוך. סוג מעקף קיבה או מיני מעקף קיבה הם דומים אבל שונים בטכניקה הניתוחים. בניתוח מעקף קיבה קלאסי שי שני חיבורים בין קיבה למעי ובין מעי למעי. בניתוח מיני יש רק חיבור אחד בין הקיבה למעי ומשמעות זה שיש חות חיבורים (השקות) יש פחות סיבוכים. בנוסף ניתוח מיני הוא יותר פוגע בספיגה ממעקף קלאסי והיום יותר ויותר מנתחים בארץ ומעולם התחילו לנתח מיני שהוא נחשב בעיניהם שתצאותיו יותר טובות

מנהלי פורום השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה