החלטה על כריתת חלק מכף הרגל לאחר ארוע אי אספקת דם

דיון מתוך פורום  פצעי לחץ, פצעים קשיי ריפוי ורגל סוכרתית

21/02/2013 | 23:03 | מאת: אבי

לאחר טיפול בניאדרלין בטיפול נמרץ, נפגעו כפות הרגלים וחלק מהבהונות הפכו לכהים עד שחורים. בשלב זה ישנו טיפול בעזרת סובלינול - אך נאמר על ידי הרופאים שצפויה קטיעה. האם העובדה שניתן להזיז את אצבעות כף הרגל בצורה חופשית וללא כאבים מצביעה על תקווה שלא יהיה צורך בקטיעה? במידה וההשחרה סטטית ואין זיהום - מה הקריטריון לקטיעה? האם יש טיפול?

22/02/2013 | 21:40 | מאת: אבי

מצורפת תמונה של כף הרגל: http://dl.dropbox.com/u/78711211/1.jpg

22/02/2013 | 21:42 | מאת: אבי

http://dl.dropbox.com/u/78711211/2.jpg

23/02/2013 | 10:51 | מאת: ד"ר משה קוליקובסקי

שלום רב , על פי הספור ועל פי התמונות מדובר בנמק של עור ותת עור וייתכן גם שכבות עמוקות יותר בחצי המרוחק של כפות רגליים כתוצאה ממתן נוראדרנלין . זוהי תופעה לא שכיחה אבל אופיינית ומקורה ביכול הנודראדרנלין לגרום לכווץ משמעותי של כלי דם עד כדי חסימה מלאה . ברור שנזק זה אינו הפיך אך השאלה היא עד כמה נפגעו השכבות העמוקות. מן התמונות נראה שמצב האבצעות אינו הפיך אך ייתכן שחלק משאר כף הרגל יכול להחלים באופן חלקי. רק הזמן ייתן תשובה . כרגע יש קו דמרקציה (קו המבדיל בין "בריא" "לחולה") ברור והמלצתי היא להמתין עם קטיעה עד התבהרות המצה . בברכה, ד"ר קוליקובסקי

מנהל פורום פצעי לחץ, פצעים קשיי ריפוי ורגל סוכרתית