דבש לפצעים

דיון מתוך פורום  פצעי לחץ, פצעים קשיי ריפוי ורגל סוכרתית

26/07/2012 | 06:47 | מאת: אבישי

ד"ר קוליקובסקי שלום לאחרונה יצאתי משיקום ארוך לאחר תאונת דרכים שעברתי. בין שאר הפציעות היה לי שבר ברגל וכתוצאה מהגבס נוצר לי פצע לחץ בקרסול והרופא בקופ"ח המליץ לי על כל מיני חבישות שלא פותרות את הבעיה. שמעתי מחבר שיש רפואי (???) שטוב לריפוי פצעים. האם מדובר במשהו אמיתי? האם קיים בישראל? כמו כן, אם לדבש יש אפקט טיפולי, האם ניתן להשתמש בדבש רגיל שאני קונה במכולת? תודה

26/07/2012 | 09:48 | מאת: ד"ר משה קוליקובסקי

אבישי שלום רב , אכן דבש רפואי הינו טיפול יעיל לפצעים ובעיקר (אך לא רק) לפצעים כרוניים . דבש רפואי נמצא בשימוש לטיפול בפצעים שנים רבות ולשמחתי לאחרונה אף הוחל בשיווקו בארץ . לדבש יש אפקט אנטי-בקטריאלי מצוין וכנראה גם השפעה על תהליך הריפוי עצמו . אין להשתמש בדבש לא רפואי בשל החשש לקיום ספורות (שלב ב"גלגול" החיידקי) של קלוסטרידיום . מאותה הסיבה אסור לתת לתינוקות מתחת לגיל שנה דבש . בברכה, ד,ר משה קוליקובסקי

מנהל פורום פצעי לחץ, פצעים קשיי ריפוי ורגל סוכרתית