פצע במרפק אצל אשה מבוגרת

דיון מתוך פורום  פצעי לחץ, פצעים קשיי ריפוי ורגל סוכרתית

26/11/2020 | 18:57 | מאת: בת

ד"ר שלום, אשה בת 80, לפני כשבוע, החליקה ופצעה את המרפק. העור התקלף ונדחק, ירד דם ונוצר קטע נטול עור . ניקינו בעזרת אלכוהול , מרחנו משחת פולידין וחבשנו (כל יום יומיים, מחליפים ) . היום הפצע עדיין לא החלים לחלוטין. נוצרה שכבה צהובה קשה, מעין קרום, ובפינה אחת קטנה עדיין מפריש חומר מוגלתי (?) שולי הפצע יבשים ומגרדים, מרחנו סביבם משחת דרמקומבין . בשל החשש מקורונה, לא נבדקה בקופ"ח. האם מהלך ההחלמה נשמע תקין? האם רצוי למרוח משהו אחר מרכך ? ברור לי כי הפורום אינו תחליף לבדיקה ובכל זאת, אודה מאד על חוות דעתך. בת

היי נראה תקין תן לה כדור מולטיויטמין אחד ליום והעלה את כמות החלבון בתזונה יש תכשיר של חברת אבוט הנקרא abbound תן לה שקית אחת ליום בכוס מים בהצלחה

מנהל פורום פצעי לחץ, פצעים קשיי ריפוי ורגל סוכרתית