איך יודעים שהאבן יצאה?

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

18/08/2016 | 00:55 | מאת: משה

שלום, בגלל עווית כליתית ב-CT נמצאה אבן חוסמת 4 מ"מ בכניסה לשלפוחית. זריקת וולטרן העלימה את הכאבים ל-12 שעות. ספסמלגין אחד העלים את הכאב העוויתי ושאר הסימפטומים. נשאר כאב עמום במותן בעיקר בהליכה. לאחר מכן גם הרגשתי משהו חולף במתן השתן. האם האבן יצאה לגמרי או חוסמת חלקית?

לא הבנתי האם עדיין יש כאבים עמומים גם לאחר יציאת האבן. במידה ואתה חש בטוב, סביר להניח שיצאה בשלמותה. אבן בגודל ובמיקום המתואר לרוב יוצאת ספונטנית ללא צורך בהתערבות. אם עולה ספק ועדיין ישנם כאבים, ניתן לבצע בדיקת אולטרסאונד על מנת לראות שאין חסימה (אמנם חלק מהאבנים מתפספסות באולטרסאונד אולם במידה והאבן גורמת לחסימה, ניתן יהיה לראות זאת. לא ממליצה על CT חוזר לאור חשיפה לקרינה).

מנהלי פורום נפרולוגיה