באי ספיקת כליות איזה חומר הכנה מתאים לקולונוסקופיה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

30/03/2016 | 11:28 | מאת: אהרלה

יש לי אי ספיקת כליות לא ממש חמורה: creatinine = 1.66 mg/dL גסטרואנטרולוג המליץ על מוביפרפ במקום פיקולקס. רופאה נפרולוגית בקופ"ח טענה שאין מניעה בפיקולקס. באינטרנט מצאתי שיש אזהרה די חמורה על מוביפרפ בקשר לאי ספיקת כליות, אם כי יש גם ניסוח אזהרה פחות חמור לפיקולקס. בקיצור, איזה הכנה??? מוביפרפ או פיקולקס???? אני צריך תשובה די מהר לפני תאריך הבדיקה שלי.

ככלל המשלשלים השיכים לקבוצת osmotic laxatives מותרים באי ספיקת כליות. בניהם moviprep. אנני יודעת איפה מצאת אזהרה בנוגע לתכשיר הנ"ל. תכשיר הנחשב בטוח מאד, (ובו אנו משתמשים גם במטופלי אי ספיקת כליות סופנית) הוא ה (meroken (new המכיל polyethylen glycol. ה pico-salax שייך לקבוצת המשלשלים ההיפראוסמוטים, ומומלץ להימנע משימוש בהם עקב הפרעות מלחים שהם עלולים לגרום. בהצלחה

30/03/2016 | 23:16 | מאת: אהרלה

תודה ד"ר סוטנדורף. עזרת לי מאד בשקט הנפשי לקראת הבדיקה.

מנהלי פורום נפרולוגיה