ציסטות פרי-פלביות קטנות בכליה שמאל

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

24/10/2012 | 18:36 | מאת: רוני

אני בת 54, הופנתי לבדיקת אולטראסאונד של דרכי שתן, לאחר שקיעת דם 52, ו500 לויקוציטים בשתן במס' בדיקות שתן ותרבית שהיתה שלילית. בבדיקת אולטרה סאונד נכתב שהכל תקין למעט כליה שמאל -ציסטות פרי-פלביות קטנות. ושארית של 10סיסי שתן בשלפוחית.אודה לך אם תסביר לי המשמעות והאם עלי להיות מודאגת. לפנות לנפרולוג? תודה רבה

25/10/2012 | 05:47 | מאת: ד"ר גיל צ'רנין

רוני שלום, בהנתן שראיתי רק את התשובה הכתובה, בדיקת האולטרא סאונד הינה בסך הכל תקינה ובכל מקרה אינה מסבירה את הממצאים בשתן ואת שקיעת הדם.חשוב גם לדעת מהם תפקודי הכליה (קריאטינין ויוראה בדם ומידת החלבון בשתן) והאם הם תקינים.אם הם תקינים ונשארנו רק עם ממצא התאים הלבנים בשתן, הייתי חוזר על בדיקת השתן במרווח מספר שבעות ושוקל אז ברור.

25/10/2012 | 17:46 | מאת: רוני

תודה רבה לך על התשובה. האם תוכל להסביר לי מה פירוש האבחנה וממה נגרמות הציסטות האלו, והם יש צורך לטפל או לעקוב.האם הן יכולות לגדול? או חיים עם זה עם 120. תודה רבה

26/10/2012 | 10:40 | מאת: ד"ר גיל צ'רנין

רוני, אחת מחלומותי המקצועיים כרופא-חוקר הוא למצוא את הסיבה הברורה לציסטות כליתיות אבל האמת היא שיש כנראה מספר מנגנונים ביולוגים שמובילים לכך. זהו ממצא שכיח ככל שמתבגרים ולרוב אקראי וניתן בהחלט לחיות איתו עד 120 פלוס מינוס :-) . יש רבים וטובים מבין הרופאים שלא עוקבים אחר הציסטות הנ"ל בכלל. אני נוטה לבדיקה אחת חוזרת באולטראסאונד כעבור שנה שנתיים לראות אם יש גדילה או ממצא חריג.

מנהלי פורום נפרולוגיה