כליה מלאכותית

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

14/08/2014 | 23:00 | מאת: חאזם

ב ynet פורסם כי מדענים ורופאים בארה"ב הצליחו לייצר כליה מלאכותית . האם המצאת הכליה המלאכותית תגיע ארצה . האם פורסמו תוצאות המעידות על הצלחה התחלתית ? תודה

17/08/2014 | 09:23 | מאת: ד"ר גיל צ'רנין

עוד מוקדם לדון בהצלחות הללו בחולים. אלו ניסויים ראשוניים שמלמדים בעיקר על שימור מיבנים וחלק מפונקציות הכליה , אבל לא על שימור פונקציות מורכבות, שחיוניות לכליות מתפקדות בבני אדם. אני בטוח שאם אכן הכליה המלאכותית תעבוד במטופלים( הערכה שלי מדברת על כך שייקח זמן רב עד שזה יקרה), נראה את הטיפול הנ"ל בישראל.

מנהלי פורום נפרולוגיה