קפיצות פתאומיות בלחץ הדם

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

27/04/2024 | 12:34 | מאת: שרון

היי דוקטור אני בן 58, פעיל ובריא בדרך כלל, בחודש האחרון מספר קפיצות תנודתיות בלחץ הדם, שתקין מרבית הזמן, ל 190/85, ללא קשר לאירוע חיצוני, יכול להיות 3 פעמים ביום או פעם בשבוע. דופק מהיר, צמרמורות, אחרי 10 דקות חוזר לחץ הדם להיות 120/65, תשישות לאחר מכן. בבדיקת דם בבית חולים לא נמצאו אנזימים להתקף לב חש עייפות לאחרונה אשמח להבין אילו בדיקות וטיפול מתאימים למצב זה? ברקע דלקת פרקים פסוריאטית עושה פעילות גופנית, בחודש האחרון פחות אין כמעט משקל עודף

צריך לפנות לרופא מטפל , שישקול להפנות אותך לברור אנדוקריני (הורמוני מערכת סימפטטית, TSH) , ןברור נוסף (למשל הולטר לחץ דם, אקו לב, בדיקת אלבומין לקראטינין בדגימת שתן, דגימת שתן לסטיק ומשקע אם יש חריגה, בדיקות דם שיכללו תיפקודי כליה, אשלגן, ואם יש חשד לפגיעה כלייתית גם הדמיית כליות) שיסייעו להחליט האם יש מקום להתחלת טיפול תרופתי ויכוונו לצורך בהמשך ברור .

מנהלי פורום נפרולוגיה